Отборът на IX ОУ „Панайот Волов“ от кв. „Дивдядово“ спечели XIX есенeн турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за преходната купа "Юлиян Манзаров", който се проведе на тренировъчното игрище на стадион „Литекс” в Ловеч.

При тежки метеорологични условия и при спазване на всички противоепидемични мерки, в турнира участие взеха деца от 12 до 16 години от 8 училища от градовете Айтос, Свищов,  Шумен, Ловеч и Троян, Чирпан, Свиленград, Белене – област Плевен.

Двете традиционни състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили са "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия".
В оспорвана надпревара учениците от IX ОУ „Панайот Волов“ в Шумен  спечелиха купата “Юлиан Манзаров”, с общ резултат от двете дисциплини 1044,02 точки. Младите огнеборци от Шумен станаха категорични лидери и в двете състезателни дисциплини. Те демонстрираха сили и умения при преодоляване на  препятствията в условията на проливен дъжд. На по-малко от 14 точки след победителя останаха учениците от СУ „Никола Вапцаров “ – Айтос. Бронзовите медали заслужиха децата от СУ „Д-р Петър Берон“ от Свиленград, с общ резултат от двете дисциплини 975,58 точки.

Турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Националният дворец на децата, РИО – Министерство на образованието и науката, РДПБЗН – Ловеч и фондация "Ангели от Лим".

ШУМ.БГ