ЦСКА започна със загуба участието си в групите на Лига Европа, след като отстъпи с 0:2 пред румънския "Клуж". Червените се представиха добре, особено през първата част, но не се възползваха от положенията си.

Точни за румънския тим бяха Марио Рондон в 53-ата и Чиприан Деак в 74-ата минута от дузпа.

Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред около 13 хиляди фенове на червените.

В друга среща от група А "Рома" победи швейцарския шампион "Йънг Бойс" с 2:1 като гост.

В хода на срещата ЦСКА имаше повече положения и по-трайно задържаше топката, но не реализира положенията си. Треньорът на червените Стамен Белчев заложи на едно от новите попълнения Джером Синклер от първата минута, който започна на фланга.

Първите минути бяха много активни за червените, които няколко пъти нахлуха опасно по фланговете. Веднъж след удар на Георги Йомов се стигна и до разбъркване в полето на гостите.

Постепенно устремът на ЦСКА намаля и остатъкът от първото полувреме беше белязан от битка в средата на терена.

В началото на втората част "Клуж" стигна до гол. В 55-ата минута след центриране от корнер Чиприан Деак прати топката в наказателното поле. Нападателят на румънския тим Рондон се пласира между Синклер и централният бранител на ЦСКА Юрген Матей и вкара с глава.

Белчев опита да реагира с две офанзивни смени, но вместо това "Клуж" вкара втори гол.

В 74-ата минута Амос Юга събори играч на "Клуж" в наказателното поле и реферът прецени, че това е дузпа за румънския тим. Деак застана зад топката и без проблем реализира.

До края на мача опитите на ЦСКА да стигне поне до почетен гол се оказаха неуспешни.

Дневник