Отборът на „Шумен 2007“ за шести път не сбърка у дома и взе нова победа като домакин. На ст. „П.Волов“ шуменци днес победиха „Доростол“ Силистра с 2:0. Срещата бе от 11-ия кръг на Трета североизточна лига по футбол.

Победата домакините извоюваха през второто полувреме, когато паднаха и двете попадения в мача. През първата част двата отбора бяха равностойни на терена, имаха възможности за гол, но не успяха да ги реализират и на почивката съставите се оттеглиха при нулево равенство.

По-активни в началото на втората част бяха шуменци. И в 47-ата минута те получиха възможност да поведат в резултата. Минута преди това Едис Ибрахим навлезе отдясно в наказателното поле на гостите, бе фаулиран и реферът отсъди дузпа. Капитанът Юлиян Загоров се нагърби с изпълнението на наказателния удар и бе точен за 1:0.

„Доростол“ бе близо да възстанови равенството в 52-ата минута, но след удар на Емре Акиф топката олиза десния страничен стълб на вратата на шуменци. Веднага домакините организираха контра атака, но тя не донесе голов успех.

В 59-ата минута отново Едис Ибрахим напредна отдясно за домакините, стреля, вратарят на „Доростол“ изби топката, която попадна в Живка Герчев и футболистът на „Шумен“ бе точен за 2:0.

До края на двубоя шуменци имаха още няколко положени за гол, но не успяха да реализират. В последните минути гостите от Силистра опитаха да вкарат поне гол в този мач, но също без успех.

След този двубоя „Шумен“ е на четвърто място във временното класиране с 19 т. Отборът има изиграни 10 мача, от които е с 6 победи и то само като домакин, а като гост има едно равенство и три загуби.

ШУМ.БГ