Отборът на „Шумен 61“ записа убедителна победа при гостуването си на „Асти 91“ в Хасково“. Шуменци се наложиха с 38:24 (21:6), а срещата бе от 5-ия кръг на  група по хандбал при мъжете.

Отборът на „Шумен“ влезе в мача, без да подценява съперника и изигра много силно първо полувреме, като на почивката поведе убедително с 21:6. Тази разлика в головете бе непосилна за стопяване от страна на домакините, въпреки че през втората част шуменци намалиха оборотите и позволиха на съперника да поизравни играта.

Дебют за „Шумен“ направи голмайсторът от миналото първенство Бранимир Балчев, който досега лекуваше контузия. След травма в състава се завърна и Йордан Михайлов. В мача срещу „Асти“ треньорът Чавдар Чернев използва всички състезатели от групата, като отново отлично се включиха и по-младите хандбалисти на клуба.

Стефан Евтимов бе най-резултатен за шуменци днес с 8 гола. По 6 попадения отбелязаха Балчев и Михайлов. С по 3 гола се отчетоха Теодор Добрев, Ивелин Иванов, Енгинджан Сали, Димитър Грозев. Вилиан Негодованов и Мирослав Симеонов отбелязаха по 2 гола в мача, а по 1 за победата добавиха Андрей Жечев и Мартин Йорданов.

В следващите две седмици мъжкият тим на „Шумен“ няма срещи от първенството. След това предстои серия от домакинства, като първото по програма е срещу „Левски“ на 21 ноември.

ШУМ.БГ