6677 ученици от 35 училища в област Шумен ще преминат от утре в електронна форма на обучение, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Шумен. Това става след издадената заповед на министъра на здравеопазването и се отнася за учениците от 8 до 12 клас.

Дистанционната форма на обучение обхваща ученици от професионалните гимназии, средните и обединени училища.

„Училищата имат готовност да преминат в неприсъствена форма на обучение. Всички платформи за учене от дистанция, които бяха използвани миналата учебна година са активни и могат да се използват“, обясни временно изпълняващият длъжността началник на РУО в Шумен Боряна Николова.

Според заповедта на МЗ дистанционното обучение за ученици от 8 до 12 клас е за срок от 14 дни и започва от утре 29 октомври. Учениците от начален и прогимназиален етап (до 7 клас включително) ще продължат присъствен учебен процес, с изключение на училищата, на които е издадено разрешение за обучение от разстояние

С днешна дата в Шуменско няма други училища, освен ПГОХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, които да са поискали да преминат изцяло в дистанционно обучение.

ШУМ.БГ