"Ливърпул" постигна трета поредна победа в групите на Шампионската лига. В Бергамо тимът на Юрген Клоп беше неудържим и разгроми с 5:0 "Аталанта".

Хеттрик за червените вкара Диого Жота, който се разписа в четвърти пореден мач във всички турнири за "Ливърпул". По едно попадение добавиха Мохамед Салах и Садио Мане.

"Реал" (Мадрид) пое въздух и записа първа победа в групите след 3:2 срещу "Интер". "Нерадзурите" наваксаха изоставане от два гола, но бяха попарени в края.

Победната серия на европейския шампион "Байерн" (Мюнхен) продължи във вихрено темпо. Баварците разгромиха с 6:2 "Залцбург" и вече имат 14 поредни успеха в Шампионската лига.

В осемте мача от деня паднаха общо 35 гола. По-рано през деня "Борусия" (Мьонхенгладбах) се наложи с 6:0 над "Шахтьор" (Донецк).

"Ливърпул" се възползва по отличен начин от високата линия на отбраната на "Аталанта". Нападателното трио в лицето на Салах, Жота и Мане беше постоянна заплаха за вратата на италианците.

Логичното се случи в 16-ата минута. Жота получи извеждащо подаване от Трент Александър-Арнолд и нападателят вкара след удар над плонжа на вратаря. До края на първата част португалецът се разписа за втори път, като овладя умело топката с левия крак и си отвори пространство за силен шут с десния.

"Ливърпул" продължи наказателната акция в началото на второто полувреме. В рамките на три минута червените вкараха още два гола. При първия Салах се измъкна, пробягвайки голяма дистанция до вратата на "Аталанта". По-късно египтянинът изведе Мане, който нямаше проблеми да се разпише.

Жота оформи своя хеттрик в 54-ата минута. Отбраната на "Аталанта" отново позволи футболист на гостите да се измъкне. В случая Жота преодоля стража на домакините и вкара в опразнената врата.

Той отбеляза своя трети хетттрик в осмия си мач в евротурнирите.

В Мадрид "Реал" срещна трудности, но измъкна важна победа. "Интер" отново имаше проблеми в завършващата фаза, като в началото пропусна няколко добри положения чрез Николо Барела, Лаутаро Мартинес и Артуро Видал.

"Реал" поведе в 25-ата минута, когато Карим Бензема се възползва от грешка на Ашраф Хакими. Бранителят се опита да върне топката към вратаря, но френският нападател пресече подаването и впоследствие се разписа.

Осем минути по-късно белите вече имаха преднина от два гола. Капитанът Серхио Рамос вкара своето попадение №100 за "Реал". Той отбеляза с удар с глава след изпълнение на корнер.

"Интер" не се отказа и бързо се върна в играта. Красива комбинация на Барела с Мартинес завърши с гол. "Нерадзурите" изравниха в средата на втората част чрез Иван Перишич, като тимът на Антонио Конте можеше да стигне до пълен обрат.

Вместо това, "Реал" се възползва и в 80-ата минута Родриго донесе успеха на испанския шампион. Белите се изравниха по точки с "Шахтьор", като двата отбора имат по четири. "Борусия" оглавява групата с пет точки, а "Интер" е на последното място с две.

"Байерн" също имаше луда вечер. Баварците показаха колебания, като четири от головете им паднаха след 79-ата минута.

Преди това "Залцбург" действаше смело в атака и създаваше опасности пред вратата на Мануел Нойер. Мергим Бериша откри за домакините още в четвъртата минута, но "Байерн" стигна до обрат след попадение от дузпа на Роберт Левандовски и автогол на Расмус Кристенсен.

Масая Окугава изравни в средата на втората част, преди да дойде щурмът на "Байерн". Жером Боатенг, Лирой Сане, Левандовски и Люка Ернандес се отличиха с голове за крайния успех с 6:2.

Дневник