"Лудогорец" записа трета поредна загуба в групите на Лига Европа, след като претърпя поражение с 1:3 от "Тотнъм" в Разград. Срещата премина под диктовката на гостите от Лондон, които категорично бяха по-добрия тим на терена. "Лудогорец" направи много грешки, които се отразиха.

Хари Кейн, Лукас Моура и Джовани Ло Селсо бяха точни за "шпорите", а почетният гол за "Лудогорец" вкара Клаудиу Кешеру.

След три мача в група J на Лига Европа "Лудогорец" е без точков актив. "Тотнъм" се върна на победния път и има шест точки. След седмица българският шампион гостува на в Лондон.
В хода на двубоя "Тотнъм" отправи над 20 удара, от които девет бяха точни. До голяма степен това се дължеше и на грешките на "Лудогорец" при граденето на играта, с опит да използва постепенни атаки.

"Тотнъм" беше с променен състав, но в предни позиции "шпорите" разчитаха на звездите си Хари Кейн и Гарет Бейл. До 15-ата минута Кейн имаше две отлични възможности - първо централният нападател не успя да уцели вратата, стреляйки в аут, а при втората удари греда.

В 13-ата минута нападателят на "Тотнъм" все пак се разписа. Това стана след центриране от корнер на Лукас Моура.

Добрата игра на "шпорите" продължи до края на първата част. "Лудогорец" имаше епизодични прояви в атака. В 33-ата минута след груба грешка на играчите в зелено "Тотнъм" стигна до втори гол. Моура беше авторът на гола, този път след подаване на Кейн.

След почивката "Тотнъм" свали темпото, а Жозе Моуриньо извади от терена Хари Кейн и Муса Сисоко. В 50-ата минута "Лудогорец" се върна за кратко в срещата с гол на Кешеру. Румънецът се възползва от рикошет и лоша постройка в защитата на "шпорите".

Само 12 минути по-късно гостите от Лондон вкараха и трети гол. След бърза атака отляво и центриране Ло Селсо засече топката и върна аванса на тима си от два гола.

Дневник