ЦСКА записа втора загуба в Лига Европа в първите си три мача от груповата фаза на турнира. Червените претърпяха поражение с 0:3 от "Йънг Бойс" при гостуването си в Берн.

Два гола отбеляза Феликс Мамбимби, а веднъж се разписа и Миралем Сюлеймани.

Швейцарският шампион взе първа победа в турнира, като дотук беше е с едва една точка. ЦСКА вече има две загуби и едно равенство, но в първите си три мача дори няма вкаран гол.

В друг мач от група А на турнира "Рома" победи с 5:0 "Клуж". С успеха италианският тим остава начело със седем точки и голова разлика 7:1.

ЦСКА започна много слабо двубоя, като още във втората минута "Йънг Бойс" откри. Това се случи след неразбирателство между Валентин Антов и Юрген Матей, които тръгнаха да играят с една висока топка, но си попречиха взаимно. От това се възползва Филип Мамбимби, който изскочи сам срещу вратаря и нямаше проблем да вкара.

В първите 10 минути швейцарците имаха няколко отлични шанса да удвоят аванса си.

Това се случи в 18-ата минута, когато Нсаме увлече двама защитници в червено и подаде на Сюлеймани в наказателното поле. Той финтира друг играч на ЦСКА и вкара с диагонален шут - 2:0.

До края на първата част ЦСКА така и не успя да играе равностойно на "Йънг Бойс". В 32-ата минута швейцарците вкараха трети гол. След центриране отдясно двама в жълто-черно се озоваха на метър от вратата на червените и Бамбимби се разписа без проблем.

През втората част темпото на игра падна и "Йънг Бойс" вече не нападаше толкова яростно. ЦСКА опита да стигне поне до един, но не успя.

Дневник