"Манчестър юнайтед" прекъсна серията си без победа във Висшата лига. Тимът на Оле Гунар Солскяр постигна обрат в Ливърпул и спечели с 3:1 при гостуването си на "Евертън".

Два гола за "червените дяволи" вкара Бруно Фернандеш, а в добавеното време се разписа Единсон Кавани. Бернард отбеляза за домакините.

Победата е седма поредна за "Юнайтед" като гост във Висшата лига. С успеха си тимът събра десет точки след седем двубоя, докато "Евертън" е с 13, но и мач повече. След най-добрия си старт в историята тимът на Карло Анчелоти е без победа в последните четири срещи.

"Евертън" атакуваше повече в началото на мача, като първата добра възможност се откри пред Доминик Калвърт-Люин. Нападателят получи остро подаване и стреля с глава, като ударът му мина над вратата.

Силната игра на домакините продължи и те поведоха в 19-ата минута. Калвърт-Люин се пребори за топката, която стигна до Бернард. Бразилецът пое отляво, шутира и се разписа с удар по земя в близкия ъгъл на вратаря на "Юнайтед" Давид де Хея.

Впоследствие дойдоха силните минути на "червените дяволи". Центриранията се оказаха слабото място в отбраната на "Евертън" и "Юнайтед" стигна до обрат. В рамките на седем минути Фернандеш отбеляза два гола.

При първия португалецът се разписа след удар с глава, а по-късно топката влезе във вратата при опита му да центрира. В ситуацията Маркъс Рашфорд не успя да засече подаването.

Преди това "Евертън" можеше да отново да поведе, но Люка Дин стреля в гредата.

През втората част "Юнайтед" затвори умело мача, като ограничи опасностите пред вратата си. В последната атака новото попълнение Кавани вкара първия си гол за "червените дяволи".

Дневник