Българският национален отбор по футбол продължава участието си в Лигата на нациите с домакинство на Финландия. Мачът е от 19 ч. на националния стадион "Васил Левски" и ще се играе без публика.

Двубоят идва няколко дни след успеха срещу Гибралтар, с който българите се върнаха към победите. Националите обаче са в серия от четири поредни загуби в официални мачове.

Селекционерът Георги Дерменджиев заяви, че целта пред тима е да запази мястото си във втора дивизия.

"Искам от футболистите, които са тук, да дадат максимума от себе си. Днес имахме разговор с играчите защо са ни нужни тези точки до края. Ако останем в тази група, ще играем с добри отбори, което е много важно, за да вдигаш качеството си. Когато играеш с по-слаби отбори, не е добре за тези, които подрастват", каза Дерменджиев.

След четири мача българите са последни в групата с едва една точка, а до края има още два двубоя. Спасението за националите минава през отлепяне от дъното, но те могат да изместят единствено ирландците, които са трети с две точки. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в сряда.

Дерменджиев има проблем с много болни и контузени играчи.

В предишния мач срещу Финландия националите загубиха с 0:2. Съперникът е в добра форма и е сред отборите, които ще играят на европейското първенство догодина. Финландците се борят за първото място в групата с Уелс, а преди няколко дни победиха Франция в контрола.

Дневник