Мъжкият хандбален тим на „Шумен“ ще посрещне отбора на „Левски“ тази седмица в Кубрат. Налага се срещата да се играе на друго място, извън Шумен, заради забраните за провеждане на състезания и тренировки на територията на областта.

Въведените мерки за Covid 19 налагат промяна и в още срещи на мъжкия и дамския хандбален тим, които трябваше да се играят на 29 ноември в зала „Арена Шумен“. Вместо да домакинстват отборите ще гостуват на своите съперници – мъжете в Ловеч на „Осъм“, жените – в Габрово на „Бъки“, като уговорката е през пролетта срещите да се играят в Шумен.

Забраните за провеждане на състезания и тренировки затрудниха максимално всички спортисти в Шумен. Налага се клубовете да търсят варианти, за да продължат участията си в държавните първенства. Смяната на домакинство, мачове на чужд терен и отлагане на срещите са възможностите, които използват отборите на този етап.

Футболният „Шумен 2007“ през изминалия уикенд игра домакинския си мач в Аксаково срещу „Интер“ Добрич, като запази традицията да бие на „собствен“ терен и спечели с 2:0.

В началото на ноември пропадна домакинството на турнир от ББЛ А група на мъжкия отбор на БК „Шумен“.

Пропаднаха турнири по карате, шах и други, запланувани състезания, въпреки че всички се провеждат без публика.

ШУМ.БГ