Барселона" продължи доброто си представяне в Шампионската лига с четвърта поредна победа. В отсъствието на Лионел Меси, който получи почивка, каталунците се наложиха с 4:0 при гостуването си на "Динамо" (Киев) и се класираха за елиминациите в турнира.

Място в осминафиналите си осигуриха още "Челси", "Севиля" и "Ювентус". Италианският шампион измъкна победа с 2:1 при домакинството си на "Ференцварош" след обрат и гол в 92-та минута на Алваро Мората.

В завързаната група H "Манчестър юнайтед" си върна за загубата от "Истанбул Башакшехир" с успех с 4:1 на "Олд трафорд". В другия мач от потока ПСЖ взе реванш срещу "Лайпциг" и го победи след гол от дузпа на Неймар.

Избраният за най-добър млад играч в Европа Ерлинг Холанд привлече вниманието с две попадения при победата на "Борусия" (Дортмунд) с 3:0 над "Брюж". 20-годишният нападател е играчът, който успява да вкара най-бързо 16 гола в турнира, като норвежецът го направи в 12 мача.

 

В Киев "Барселона" изигра спокойно първо полувреме, като всички голове паднаха през втората част. Сержиньо Дест откри резултата след хубав пробив, а по-късно Мартин Брейтуелт се разписа два пъти. В добавеното време Антоан Гризман беше точен за тима на Роналд Куман.

От друга страна, "Ювентус" изненадващо срещна големи трудности с "Ференцварош". Унгарският шампион поведе в 19-ата минута с попадение на Мирто Узуни, но в 35-ата минута звездата на "бианконерите" Кристиано Роналдо изравни. В крайна сметка натискът на "Ювентус" даде резултат и отборът стигна до успеха.

Резултатите от мачовете във вторник:
"Краснодар" 1:2 "Севиля"
"Рен" 1:2 "Челси"
"Борусия" (Дортмунд) 3:0 "Брюж"
"Лацио" 3:1 "Зенит"
"Ювентус" 2:1 "Ференцварош"
"Динамо" (Киев) 0:4 "Барселона"
"Манчестър юнайтед" 4:1 "Истанбул Башакшехир"
ПСЖ 1:0 "Лайпциг"

Дневник