76 жители на област Шумен са с положителни тестове за Covid-19 през последното денонощие, сочат обобщените данни в РЗИ-Шумен.

Те са най-много в община Шумен - 45, от които по един в селата Ветрище, Салманово и Лозево, а останалите от града. От всички тях 25 са жени и 20 мъже, на възраст между 21 и 76 години.

В община Нови пазар новите случаи са 10 - на 7 мъже и 3 жени, всички от града и на възраст между 35 и 78 г. Случаите в община Велики Преслав са 4, сред които момченце на 9 г. от с. Златар. По 4 са случаите и в общините Каолиново и Върбица, по 3 случая има в общините Каспичан и Смядово и по един от села в общините Хитрино, Венец и Никола Козлево.

Общият брой на положителните в област Шумен към момента е 2 821. Под карантина са 1 268, излекуваните са 841 души.

Към 9,00 ч. в МБАЛ-Шумен са хоспитализирани 250 пациенти, от които 180 с положителен за коронавирус тест, а 70 чакат резултати, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности”.

В момента в ОАИЛ има 7 души /6 от тях интубирани/. Вчера сутринта битката с болестта е загубила 65-годишна жена, като от тогава досега няма друг смъртен случай.

Приетите пациенти вчера са 31, изписани като клинично здрави са 18.

„Апелираме гражданите да спазват наложените противоепидемични мерки. Всеки ден имаме заразени колеги - и медицински, и немедицински персонал, което затруднява изпълнението на графиците. Работи се извънредно. Въпреки това успяваме да поемем спешността на областта, продължават да работят и всички останали отделения в болницата“, каза д-р Маринова.

ШУМ.БГ