Люис Хамилтън продължи с безапелационното си представяне от началото на сезона във Формула 1 и спечели 11-а победа. В старта за Гран при на Бахрейн британецът не допусна нито една грешка, стартирайки от полпозишън и не изпусна водачеството до финала.

Победата е 95-а за Хамилтън в неговата кариера.

Той напълно доминира през сезона с 11-те победи в проведени 15 състезания. Хамилтън подгони и нов рекорд, като до края на годината може да изравни постижението на Михаел Шумахер (2004) и Себастиан Фетел (2013) от 13 победи в рамките на един сезон.

Втори и трети зад Хамилтън на пистата "Сахир" се наредиха Макс Верстапен и Алекс Албън с "Ред бул". В зоната на точките влязоха още Ландо Норис, Карлос Сайнц, Пиер Гасли, Даниел Рикард, Валтери Ботас, Естебан Окон и Шарл Льоклер.

Надпреварата беше белязана от тежката катастрофа на Ромен Грожан, който отпадна още в първата обиколка. Французинът се удари в мантинелите и тя избухна, но пилотът на "Хаас" се отърва без тежки контузии, като излезе сам от кокпита.

След близо час забавяне състезанието беше рестартирано, но още в първата обиколка излезе кола за сигурност. Това се наложи след сблъсък между Ланс Строл и Даниил Квят, при който болидът на канадския пилот с обърна.

Драма при второто подновяване нямаше и Хамилтън поведе колоната уверено, следван от Верстапен. В класирането потъна Валтери Ботас, който така и не намери добро темпо.

Спиранията в бокса не доведоха до големи разлики и промени.

В края на състезанието Серхио Перес беше спрян от втори пореден подиум, след като двигателят му гръмна. На пистата излезе нова кола за сигурност, зад която колоната финишира без състезателно темпо.
След седмица предстои втори старт в Бахрейн по друга конфигурация на пистата "Сахир". Финалът на сезона е на 13 декември в Абу Даби.

Дневник