В навечерието на Деня на дарителя 6 декември 100 фирми, сдружения и граждани, помогнали при реализацията на значими обществени каузи в Шумен през 2020-та, получиха специални благодарствени писма и сертификати, съобщиха от пресцентъра на общината.

Традиционното тържество за Деня на дарителя тази година е отменено заради усложнената епидемична обстановка. Част от сертификатите са връчени лично, а други чрез куриер.

От общината добавиха, че дарителската дейност през годината е била свързана най-вече с преодоляване на кризата от пандемията с Covid-19, а материалните дарения и по-голямата част от получените финансови средства са използвани за техника, апаратура, медицинско оборудване и консумативи за многопрофилната болница, за социалните и учебните заведения.

До края на ноември от дарения в общинската администрация са получени 88 616 лв. Заедно с вноските по кампанията „Помогни сега“ паричните суми  са на обща стойност над половин милион лева.

Кметът на Шумен Любомир Христов благодари на всички дарители. „Дарените средства имат не само финансово измерение. Те имат и високата морална стойност на хуманния жест, който показва силата на човешката съпричастност в тези нелеки дни за страната ни в условията на пандемия“, се казва в благодарственото писмо на кмета.

ШУМ.БГ