Нов епизод от дуела между Кристиано Роналдо и Лионел Меси ще осигури зрелищен завършек на група G в Шампионската лига. Двете звезди на световния футбол подновяват съперничеството си на "Камп ноу".

"Барселона" приема "Ювентус" в 22 ч., като мачът ще бъде излъчен по Max Sport 3. Двата отбора вече се класираха за елиминациите в турнира и интрига има единствено за първото място в групата.

Сблъсъкът между двамата се отложи, тъй като Роналдо пропусна първия мач заради боледуване от COVID-19. Без португалеца "Ювентус" загуби домакинството си с 0:2, като италианският шампион се нужда от победа с различен резултат и два или повече гола разлика, ако иска да измести "Барселона" от върха в групата.

"Бианконерите" ще имат трудна задача, тъй като испанският гранд записа пет успеха в пет мача и вкара 16 гола. Представянето на "Барселона" в Шампионската лига и Ла Лига е на двата полюса, като "Ювентус" също изпитва проблеми в Серия А.

Срещата ще бъде първа за двете звезди на световния футбол след трансфера на Роналдо от "Реал" (Мадрид) в Италия през лятото на 2018 г. Носителите на общо 11 "Златни топки" са играли в 35 мача помежду си, като Меси има предимство. Аржентинецът има 16 победи и десет загуби, като той е вкарал 22 гола, а Роналдо се е разписвал 19 пъти.

На 33 и 35 години двамата продължават да поддържат високо ниво в играта си. Роналдо е най-резултатният футболист в Шампионската лига със 132 гола, докато Меси е втори в подреждането със 118 попадения.

"Лео и Роналдо са двама фантастични играчи и е страхотно, че ги гледаме от толкова дълго време. Те са най-добрите за последните 15 години. Постигнали са толкова много. Те са различни играчи, но се възхищавам и на двамата. Дадоха ни много велики нощи и се надявам да им се насладим във вторник", каза треньорът на "Барселона" Роналд Куман в навечерието на мача.

Нидерландецът се очаква да направи много промени в състава. Извън строя заради контузии са Усман Дембеле, Ансу Фати, Жерар Пике, Сержи Роберто и Самюел Юмтити. От друга страна, Андреа Пирло няма да може да разчита на Джорджо Киелини и Мерих Демирал.

Най-голяма е интригата в група H, където ПСЖ, "Манчестър юнайтед" и "Лайпциг" са с равни точки преди последния кръг. Дотук и трите отбора записаха три победи и две загуби.

ПСЖ е с едни гърди напред. Френският шампион приема "Истанбул Башакшехир" и при победа ще завърши на първо място в групата. "Юнайтед" ще се класира напред, ако избегне поражение в Германия. Мачът между "червените дяволи" и "Лайпциг" ще бъде излъчен по Max Sport 2 от 22 ч.

Дневник