Бъдещето на един треньор зависи от резултатите, така наставникът на "Лудогорец" Станислав Генчев отговори на въпрос притеснява ли се от информациите, които свързват различни имена с българския шампион. Преди последния двубой в Лига Европа за "Лудогорец" за сезона Генчев коментира темата.

"Това не е нова ситуация за мен. През миналата година бях в същото положение. Концентрирал съм се върху работата си отборът да играе добре. Спекулации винаги има. Всичко опира до резултатите. Мен не ме притесняват тези неща, нито ми пречат на работата", каза Генчев.

В последните 10 дни "Лудогорец" е свързван с двама души за евентуален нов треньор - аржентинеца Антонио Рикардо Мохамед Матиевич, както и румънеца Дан Петреску, който напусна "Клуж".

В четвъртък от 22 часа "Лудогорец" приема ЛАСК (Линц) в последния си двубой, като се нуждае поне от равенство, ако не иска да завърши без точков актив. Дотук българският шампион е с пет поредни загуби и голова разлика 6:16.

В срещата с ЛАСК няма да играе наказаният Драгош Григоре, който получи червен картон с "Антверп", а Антон Недялков е със счупен пръст и остава под въпрос.

"Не е лесно да се подготви отбор от психологическа гледна точка. Вярвам, че утре всеки да покаже истинското лице е и желание за победа. Като качество имаме по-добри футболист и трябва да го покажем на терена. Сигурен съм, че ще спечелим три точки и не мисля за друг вариант", добави Генчев.

Дневник