Царско село" и "Левски" завършиха 2:2 в интересен мач от 16-ия кръг в Първа лига. Сблъсъкът между двата тима предложи много емоции, като освен четирите гола имаше и три червени картона - два за гостите и един за състава на домакините.

Срещата премина през обрат, като "Царско село" поведе в 20-ата минута с гол на Мартин Кавдански. "Левски" обърна само за 14 минути - в 25-ата Найдъл Робърта изравни, а в 39-ата се разписа Станислав Иванов.

Сините играха повече от 50 минути в намален състав. Орлин Старокин Беше изгонен още преди почивката, а през втората част червен картон получи и Ивайло Найденов.

Със спечелената точка "Царско село" има 17 и заема осмо място в класирането. Тимът на Любослав Пенев има само една победа в последните си шест двубоя, като загуби четири поред между края на октомври и началото на декември. "Левски" е девети в таблицата с 15 точки. Сините също са със само една победа от шест мача.

За сините това беше предпоследен мач за годината, като след седмица тимът играе дерби с ЦСКА.

Мачът беше белязан от много нервни моменти и общо 12 картона - девет жълти и три червени. Реферът Николай Йорданов често трябваше да се справя с напрегнати ситуации и маркира повече от 40 фаула в срещата.

"Левски" стартира добре и имаше своите силни моменти в началото, но в 20-ата минута се озова в ролята на догонващ. Централният бранител Мартин Кавдански изведе "Царско село" напред, след като довкара топката, когато тя рикошира в гредата.

В ситуацията защитата на "Левски" не се ориентира при статично положение.

Само пет минути по-късно обаче гостите успяха да изравнят. Найджъл Робърта се разписа след хубава атака отляво и добро подаване на Матео Стаматов.

Изравнителният гол даде увереност на сините, които започнаха да контролират по-трайно топката, пренесоха се в полето на "Царско село", а в действията им си личеше и повече самочувствие.

Точно когато тимът играеше по-добре той остана и с човек по-малко. За броени секунди Орлин Старокин си изкара два жълти картона - първо за реплика към съдията, а след това и тръгвайки агресивно към Николай Йорданов.
 

Въпреки че останаха с 10 човека сините вкараха и втори гол, когато в 39-ата минута Станислав Иванов изведе "Левски" напред. При статично положение Тома Даске спечели топката,а от два метра Иванов я прати във вратата. В ситуацията защитникът на "Левски" беше в засада преди да подаде към Иванов.

Втората част мина под диктовката на "Царско село", докато "Левски" действаше на контраатака. Дълго време сините задържаха съперника си далеч от своята врата, но в 64-ата минута капитанът на домакините Реян Даскалов вкара.

До края на двубоя нервите взеха връх, в 77-ата минута Илия Юруков получи втори жълт картон, за да остави "Левски" с девет човека. Натискът на "Царско село" обаче не даде резултат. Домакините също завършиха в намален състав след червен картон на Балтанов в добавеното време.

Дневник