Избраният за най-добър европейски футболист на 20-и век Йохан Кройф и Зинедин Зидан останаха извън идеалния отбор на "Франс футбол". Френското издание определи "Дрийм тийм", след като обяви, че тази година няма да връчва "Златната топка".

Двете звезди на съвременния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси са единствените активни играчи, които намират място в единадесеторката. Нападението допълва бившият бразилски национал Роналдо.

В халфовата линия място намират Шави, Лотар Матеус, Диего Марадона и Пеле, като ФИФА раздели между последните двама наградата за най-добър играч на 20-и век. Кафу, Франц Бекенбауер и Паоло Малдини са защитниците в идеалния отбор, а руснакът Лев Яшин е на вратата.

В гласуването се включиха 140 журналисти от цял свят. В продължение на няколко седмици от "Франс футбол" представиха по десетима футболисти от различни поколения от 50-те години на миналия век насам за всеки пост в системата 3-4-3.

Христо Стоичков беше единственият българин сред номинираните за място в отбора. Той попадна в категорията за ляво крило, където журналистите избраха Кристиано Роналдо.

Дневник