Нападателят на "Милан" Златан Ибрахимович заяви, че отборът му трябва да се осмели да мечтае да прекъсне властването на "Ювентус" в Серия А. Шведът смята, че със съотборниците му са гладни за успех.

"Милан", който стана шампион в Италия за последно преди девет години, е начело в Серия А. "Росонерите" имат три точки преднина на върха пред втория "Интер", като заедно с "Ювентус" са единствените непобедени отбори в първенството този сезон.

"Отборът трябва да има смелостта да мечтае да спечели скудетото. Сезонът е дълъг и се надявам да продължи така. Ние сме гладни и имаме желание да постигнем още", заяви Ибрахимович, след като получи наградата за легенда във футбола на церемония, организирана от "Гадзета дело спорт".

Шведът е начело при голмайсторите с десет гола, колкото има и Кристиано Роналдо от "Ювентус". Ибрахимович не е играл от мача срещу "Наполи" (22 ноември), в който се разписа два пъти за успеха с 3:1, но се надява скоро да е готов да се върне.

"Тренирам много. Философията ми е следната - ако работиш здраво, всичко се нарежда. Хората около мен ме карат да се чувствам добре", добави нападателят, който през октомври стана на 39 години.

Дневник