Съединените щати са регистрирали през последното денонощие рекордните над 3700 починали от COVID-19 и 250 хил. нови заразени с коронавирус, предаде "Франс прес", като се позова на университета "Джонс Хопкинс".

Около 113 хиляди души с коронавирус са настанени в американски болници, според министерството на здравеопазването. Това равнище също е рекордно.

От повече от един месец САЩ се сблъскват с мощна нова вълна на епидемията, отбелязва АФП. Здравните власти се опасяваха именно от такъв сценарий, след като много американци пътуваха по време на дългия уикенд около Деня на благодарността в края на ноември.

Прагът от 3 хил. починали за денонощие е преминат за трети път през изминалата седмица. Новите случаи на коронавирус са надхвърлили 200 хил. през 11 от последните 14 дни.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали. По данни на университета "Джон Хопкинс" в страната са регистрирани повече от 17 милиона случая на коронавирус. Над 310 хил. души са починали.

Дневник