Състезателят на СК „Киокушин“ Цветан Урумов бе определен за Спортист №1 в традиционната анкета на Община Шумен.

Урумов спечели вота на клубове и медии с петото си място на Европейското първенство по фулконтактно карате за мъже и жени , проведено в гр. Антверпен, Белгия в началото на годината.  В оскъдната откъм състезания година Урумов спечели и първо място на Национално първенство за мъже и жени – кумите в София и първо място на Националния турнир „Мадарски конник“ за мъже и жени в  Шумен.

След Цветан Урумов се нареждат спортистите: Никола Николов (кик бокс), Летисия Димитрова (конен спорт), Денислава Борисова (лека атлетика), Димитър Стонов (кик бокс), Трифон Илиев (лека атлетика), Атанас Георгиев (карате СКК "Киокушин-Шумен"), София Цонева (фехтовка), Ванеса Атанасова (конен спорт), Янко Янков (ММА).

За треньор №1 на 2020 г. бе избран Красимир Събев – специалистът, който работи с шуменските лекоатлети.  той не успя да пристигне в Шумен, за да получи наградата си днес.

Сред отборите победител в класацията за  2020 г. е мъжкият тим по баскетбол, който завърши на 1-во място в А група за сезон 2019/2020.

Най-добрите в спорта бяха наградени днес в сградата на Община Шумен от кмета Любомир Христов, като заради пандемичните мерки церемонията се проведе без публика и медии.

Освен на спортистите, попаднали сред 10-те най-добри за годината, Общината връчи награди на състезатели до 14 г., номинирани от клубовете.

Специална награда за спортист ветеран получи лекоатлетката Каролина Николова. Вторият специален приз тази година бе за Али Али от спортния клуб към Съюза на глухите за приноса му към развитието на спорта сред хора с увреждания.

„2020 година беше трудна за всички. Включително и за българския спорт. Въпреки това шуменските спортисти постигнаха успехи, с които можем да се гордеем“, каза кметът Любомир Христов при награждаването на отличените и пожела следващата година да бъде още по-добра за шуменския спорт.

ШУМ.БГ