От началото на пандемията от Covid-19 до днес с вируса са се заразили 4011 жители на Шуменска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Това представлява малко над 2% от всички 172 000 с адресна регистрация в Шуменско.

Вчера с PCR тест са доказани нови 37 случая. Най-младият новозаразен е момиче на 12 г. от Шумен, а най-възрастният е на 81 г.

23 от новите случаи са в община Шумен. От тях 17 са жители на града, а останалите са от селата Мадара, Ивански, Средня, Велино и Илия Блъсково. В община Нови пазар има 7 случая, като 5 от тях живеят в общинския  център, а другите са от Зайчино ореше и Енево. 2 с коронавирус има в община Каспичан жена и мъж на 68 г. от града. По един новозаразен има в общините Велики Преслав, Хитрино, Върбица, Смядово и Каолиново. По населени места те са съответно от Кочово, Длъжко, Върбица, Бял бряг и Загориче.

В системата на РЗИ под карантина към момента се водят 799 души. От тях 8 са завърнали се вчера от Великобритания.

Също вчера са направени бързи антигенните тестове на всички потребители и работещи в Дома за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен. От 119 теста, 25 са дали положителен резултат, като те са изследвани и с PCR тестове. Резултатите се очакват днес следобед.

От МБАЛ-Шумен съобщиха, че към 10,00 часа днес броят на настанените в ковид отделенията на болницата е 175. От тях 135 са с потвърден коронавирус, а другите 40 очакват резултат от ПСР теста. В ОАИЛ са 4 пациенти, всички са интубирани. Новоприетите пациенти през вчерашния ден са 17, а са изписани 22.

Броят на починалите през вчерашния ден е 4. Днес до момента няма починали.

ШУМ.БГ