Мачът между "Фулъм" и "Бърнли", който трябваше да се играе в неделя, няма да се проведе. Причина за решението са нови случаи на заразени с коронавирус футболисти в лондонския клуб.

"Благосъстоянието на нашите играчи, служителите и техните семейства продължава да бъде от първостепенно значение и желаем на тези, които дадоха положителни тестове, безопасно и бързо възстановяване", се казва в част от изявлението на "Фулъм".

В допълнение от клуба проучват твърденията, според които нападателят Александър Митрович е нарушил протокола за безопасност с присъствие на новогодишен купон с полузащитника на "Кристъл палас" Лука Миливоевич.

Това е втори мач на лондончани и общо четвърти във Висшата лига, който е отложен заради случаи на заразени футболисти. В предишния кръг "Фулъм" не игра с "Тотнъм", а срещата между "Евертън" и "Манчестър сити" също не се състоя.

В петък мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола заяви, че петима играчи са с коронавирус и ще отсъстват при гостуването на "Челси" в неделя.

В началото на седмицата Висшата лига отчете рекорден брой заразени, откакто бяха въведени правилата за постоянно изследване на футболисти и служители. От лигата впоследствие отрекоха информациите, че се обмисля възможността за принудително спиране на първенството.

Дневник