23 пациенти с Covid 19 са приети през вчерашния ден в МБАЛ – Шумен. От болницата са изписани 17 души, преборили се с болестта, съобщиха от лечебното заведение.

Към момента са хоспитализирани 183 пациенти, от които 142 са с доказан Covid 19, а 41 очакват резултати. В ОАИЛ има 5 души, от които 4 интубирни.

Вчера е починала една жена на 65 години, а днес мъж на 66-годишна възраст.

51 са жителите на област Шумен дали положителен тест за COVID-19 през изминалото денонощие, сочат данните от Единния информационен портал и обобщени в РЗИ-Шумен. 29 са жени, а 22 са мъже. Двама мъже на по 82 години, съответно от с. Ивански и с. Осмар, са най-възрастните, а най-младия жител на областта е 13-годишно момиче от Шумен.

36 са случаите регистрирани в община Шумен, като повечето са града, с изключение на по един случай в селата Ивански, Салманово и Дибич.

Във Велики Преслав новите случаи на коронавирус са 5, от които един в града и по два в селата Осмар и Хан Крум. 3 са хората диагностицирани с Covid 19 през последното денонощие в община Нови пазар,  от които 2 в града и един в с. Стан. В община Каспичан новите случаи са 2, като и двамата души са от града.

По 1 случай е регистриран в общините Върбица (от с. Тушовица), Каолиново - (от с. Долина),
Венец  (от с. Изгрев), Смядово - 1 случай в град Смядово, Никола Козлево (от с. Ружица).

ШУМ.БГ