Виктория Томова се класира за втория кръг в квалификациите на Australian Open. Българската тенисистка, която е №139 в света, победи с 6:4, 6:3 представителката на Австралия Шарлът Кампенер-Поц за 73 минути. Съперничката на Томова е едва 16-годишна, но показа добра игра и имаше своите шансове.

Победата на Томова класира трета българка за втория кръг, след като преди нея победи постигнаха Цветана Пиронкова и Изабела Шиникова. В първия си мач отпадна Елица Костова.

Квалификациите за Australian Open при дамите се провеждат в Дубай, като тези при мъжете са в Доха, Катар. Същинският турнир беше отложен с няколко седмици и ще се проведе между 8 и 21 февруари.

Томова започна двубоя колебливо и трябваше да наваксва изоставане от 0:2 гейма. Първият сет премина през няколко обрата, като бяха направени пет пробива. Все пак Томова постигна такъв в деветия гейм, за да затвори сета с 6:4.

Във втория сет Томова повиши нивото на играта си. Тя бързо постигна два пробива и сервираше за мача при 5:2, но направи грешки и австралийката взе трети гейм. Веднага след пробива Томова отговори с такъв и затвори срещата.

В следващия кръг българката ще срещне Ребека Марино от Канада или румънката Жаклин Адина Кристиан.

Дневник