Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов нито потвърди, нито отхвърли възможността да се завърне в тима на България. Футболстът на руския "Сочи" обяви, че е говорил с новия селекционер Ясен Петров.

"Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер", каза Попов в предаването "Арена спорт".

Той прекрати кариерата си в националния тим през 2019 г. В последната година постоянно се коментираше евентуално завръщане на Попов от вече бившия селекционер Георги Дерменджиев. През този период Попов обяви, че дългогодшният ръководител в българския футбол Йордан Лечков има "заслуга за нездравата атмосфера в националния тим".

"Вярно е, че нямаме футболисти, които играят във водещи първенства, но може да се направи един боеспособен отбор. Групата на квалификациите е тежка, но трябва да се направи цел да се постигнат определен брой победи или брой точки. Не можем да се мерим с Италия и Швейцария, но ако се завърши на трето място, ще е една основа за бъдещето. Трябва да се направи една сплав между млади и опитни футболисти. Когато е било така, винаги е имало успех в националния отбор. Трябва да си лидер в клубния си тим, за да получиш повиквателна в националния отбор", каза още Ивелин Попов.

Попов, който е на 33 години, има 90 мача и 16 гола за България.

Дневник