Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед направиха равенство 0:0 в голямото дерби от 19-ия кръг на Висшата лига, играно на “Анфийлд”. Мърсисайдци искаха да си върнат първото място с победа срещу “червените дяволи”, но така и не успяха да пречупят своя съперник и остават на трета позиция.

Двубоят започна със сериозен натиск на “червените”, които доминираха тотално в първите 30 минути, но гостите се защитаваха добре и не позволиха сериозни опасности пред своята врата. В заключителните минути на първата част тимът на Оле Гунар Солскяр погледна по-смело напред, но също трудно създаваше чисти положения. След почивката битката се пренесе в средата на терена и двата отбора избягваха рисковете. Макар и играчите на Юрген Клоп да владееха повече топката, най-добрата възможност се откри през Юнайтед, но Алисон спаси опасен удар на Пол Погба от близко разстояние в 84-та минута. В крайна сметка до голове на “Анфийлд” не се стигна и двата тима поделиха точките.

По този начин Манчестър Юнайтед остава на върха на класирането с 37 точки, две повече от втория Лестър Сити. Ливърпул заема трето място с актив от 34 точки. Днешното равенство също така дава шанс на Манчестър Сити да излезе на върха, ако спечели двата мача по-малко, които е изиграл от съперниците си.

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се изправят един срещу друг отново след точно една седмица. Следващата неделя “червените дяволи” приемат своя съперник на “Олд Трафорд” от 19:00 часа българско време в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. /БГНЕС