Вчера изтече крайният срок за основните партийни организации на БСП да излъчат номинациите си за кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори.

“В община Шумен всички 84 основни партийни организации приключиха събранията и социалистите дадоха своите предложения, като днес на свое заседание Изпълнителното бюро и Пленумът на БСП в Шумен ще обобщи протоколите от тях", съобщи за ШУМ.БГ общинският съветник и медиен секретар на общинската организация на БСП-Шумен Лили Петрова.

Сред номинираните за кандидат-депутати от шуменските организации най-често срещаните имена са тези на народния представител Иван Иванов, на общинския и областен председател Веселин Пенчев, на общинските съветници д-р Валентин Петров, Иван Йонков, Лили Петрова, на новоизбрания председател на жените социалистки Евгения Леополдова.

Събранията на основните партийните организации са приключили и в останалите 9 общини в областта. До края на януари предстои да се проведат и всички общински конференции на БСП за утвърждаване на кандидатите. До 7 февруари пък Областният съвет на БСП ще подреди листите съгласно критериите на партията, след което те ще бъдат изпратени в Националния съвет на БСП, който има последната дума да определи водачът на листата.

Събранията на основните партийни организации в областта се проведоха по различен начин заради извънредното епидемиологично положение, обясниха от Областния съвет. Част от тях са били присъствени, но само където има възможност за спазване на необходимата дистанция между участниците, а другаде - дистанционно. Има и партийни организации, които са организирали събранията и са приемали номинациите по телефон.

ШУМ.БГ