Безплатна кампания за изследване с бързи антигенни тестове за Covid-19 започва по училищата в 10-те общини на областта. Това е решено днес на работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова, началника на Регионалното управление по образованието Боряна Николова и представители на общините в региона, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Изследването с бързите тестове ще бъде по желание, а общият брой на учители, заедно с непедагогическия персонал в училищата в област Шумен, е около 2 300 души.

„По график екипи на РЗИ ще посетят всички общини и ще обучат на място медицинския персонал в училищата, който от своя страна ще изследва работещите педагози и непедагогическия персонал в учебните заведения“, каза  началникът на РЗИ д-р Пепа Калоянова.

Според нея, кампанията трябва да приключи преди началото на втория срок - 4 февруари, когато се очаква да бъде възстановено присъственото обучение, а целта е да се ограничи разпространението на инфекцията в организираните колективи, каквито са училищата.

ШУМ.БГ