Ръководството на ПП "Български социалдемократи" се разграничава от своя общински съветник от Шумен Красимир Костов за това, че е присъствал на откриването на местния офис на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. В декларация, разпространена до медиите, Социалдемократите искат обяснение от Костов и неговото извинение.    

"Областното и общинските  ръководства на партия "Български социалдемократи" от област Шумен се разграничаваме от общинския  ни  съветник от гражданската квота на "Български социалдемократи" Красимир Костов по повод неговото участие преди Нова година с една друга партия „Републиканци за България“. Никой от българските социалдемократи от област Шумен, а още по малко от Националното ръководство на "Български социалдемократи" не го е упълномощавал да представлява партията. Всички, които гласувахме за него да стане наш общински съветник в ОС Шумен сме безкрайно разочаровани от неговото лично поведение и липса на почтеност", се казва в декларацията.

Припомняме, че на последните местни избори Костов бе кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на ПП "Български социалдемократи" в Шумен. Партията получи 1444 гласа за съветници и вкара двама представители в местния парламент - Красимир Костов и Максим Иванов.

Костов ще бъде поканен да даде обяснения на Областно разширено заседание на партията. Там, след като го изслушат, социалдемократите ще решат какво да предприемат спрямо него.    

"Бихме искали и предлагаме на г-н Красимир Костов  да осмисли сам аморалността на своята постъпка и сам да поиска извинение от Българските социалдемократи от област Шумен", завършва текстът на декларацията.

ШУМ.БГ потърси за коментар, но не успя да се свърже по телефон с Красимир Костов.

ШУМ.БГ