Протестиращи се опитаха да нахлуят в Министерския съвет. Стигна се до сблъсъци с полицията.

Недоволните от властта започнаха да се събират в т.нар. "Триъгълник на властта" около 16 часа. Юбилейният протест по повод 200 дни от началото на антиправителствените протести в София бе организиран от инициативата "Системата ни убива".

В 16.20 ч. бе блокирано движението през площад "Независимост" към булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков", а 40 минути по-късно напрежението се покачи, а сред демонстрантите бе разпространен призив да се влезе в сградата на Министерски съвет. Чуваха се различни скандирания - "Оставка", "Всеки ден ще е така до победата" и други.

Така се стигна до сблъсъци между протестиращи и униформени.

Бяха изпратени допълнителни полицейски сили и бяха сформирани няколко кордона. Демонстрантите бяха отблъснати, без да се стига до ескалация на насилието.

След това демонстрантите се отправиха към Съдебната палата, където издигнаха познатия лозунг за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

В момента част от протестиращите планират да се върнат при сградата на Министерски съвет.

По-рано през деня пред сградата на Министерски съвет имаше демонстрация на служители от затворени заради коронавируса бизнеси, които не са получили своите компенсации от 24 лева на ден по мярката "Запази ме" за декември миналата година.

Дир.бг