Футболистите на „Шумен 2007“ загубиха от лидера в Трета лига на североизток по футбол „Спартак“ Варна с 0:4. Двубоят бе от 16-ия кръг на групата и първи от пролетния дял на шампионата и се игра на стадион „Спартак“.

Варненци вкараха първия гол в мача в 25-ата минута чрез Мартин Янакиев, като това бе и единственото попадение за първото полувреме. През втората част домакините вкараха още три гола. Те покачиха на 2:0 в 67-ата минута с гол на Юнуз. В 80-ата минута Николай Иванов вкара за 3:0, а три минути преди края на мача Тодор Кулев оформи крайното 4:0.

При подновяването на шампионата загуба записа и тимът на „Ботев“ Нови пазар. В Русе срещу местния „Дунав“ новопазарци бяха победени със 7:0, на полувремето 2:0.

Пролетният дял на първенството в Трета лига по футбол на североизток започна с отбор по-малко, след като от участие се отказа тима на „Кубрат“. Отборите, които по програма трябва да играят с този тим ще записват служебни победи.

Следващият кръг на първенството в аматьорската лига на североизток е на 3 март. Тогава от 15,00 часа „Шумен 2007“ приема „Септември“ Тервел, „Ботев“ Нови пазар почива.

ШУМ.БГ