Интер победи Дженоа с 3:0 в среща от 24-ия кръг на Серия "А" и увеличи преднината си пред градския съперник Милан на върха на пет точки.

"Нерадзурите" изиграха още един перфектен мач, за да постигнат пета поредна победа в шампионата, а в герой за тима отново се превърна Ромелу Лукаку. Белгиецът вкара първото попадение още в първата минута, направи асистенция за второто и свърши чудесна работа и за третото.

Антонио Конте може да е много доволен от показаното, както и от крайния резултат. А той е, че отборът му вече има 56 точки, с пет повече от Милан, който тази вечер приема Рома. Дженоа е 13-и с 26 точки.

Резултатът беше открит още в 32-ата секунда след контраатака на домакините, която включи двойно подаване между Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. Именно белгийският нападател проби през центъра и стреля прецизно за 1:0.

Интер продължи да доминира напълно и стигна до втория си гол в 69-ата минута. Лукаку този път беше асистент и подаде на Матео Дармиан преди защитникът да прати топката във вратата с удар по земя.

Класическото 3:0 оформи друг бивш играч на Манчестър Юнайтед - Алексис Санчес. Чилиецът вкара с глава след лошо изчистване на бранител, като преди това добра работа отново свърши Лукаку. Голът беше разглеждан дълго с ВАР, но крайната констатация бе, че няма засада.

В другите мачове:

Сампдория - Аталанта 0:2

Удинезе - Фиорентина 1:0

Кротоне - Каляри 0:2

Дир.бг