"Порто" е четвъртфиналист в Шампионската лига, след като поднесе една от изненадите в турнира и отстрани "Ювентус". "Бианконерите" спечелиха с 3:2, но това не се оказа достатъчно, като в общия резултат 4:4 португалците имат повече голове на чужд терен.

Срещата на "Алианц стейдиъм" беше изключително драматична, преминала през няколко обрата и завършила след 120 минути. В редовното време мачът завърши 2:1, подобно на изхода от първата среща. В продълженията паднаха още два гола.

"Порто" игра с човек по-малко повече от час след изгонване на Тареми в началото на втората част.

Серджо Оливейра вкара два пъти за португалците в 19-ата и 115-ата минута. За "Ювентус" два пъти се разписа Федерико Киеза в 49-ата и 63-ата минута, а един път отбеляза Адриен Рабио в продължението.

Мачът започна много интересно, като имаше положения и пред двете врати. Алваро Мората пропусна след удара с глава, стреляйки право в обсега на вратаря. По-късно "Порто" стигна опасно близо до вратата на "бианконерите".

В 19-ата минута "Порто" получи дузпа, когато бранителят на "Ювентус" Демирал повали в наказателното поле Тареми. От бялата точка Серджо Оливейра беше точен и изведе "драконите" напред.

До края на първата част "Порто" продължи да бъде много опасен, играеше на контраатака, но не успя да се възползва от положенията, които му се откриха. Веднъж гостите от Португалия удариха и греда. "Ювентус" владееше топката, но пред вратата на "драконите" срещаше затруднения.

След паузата "Ювентус" много бързо успя да изравни и взе психологически превес. Само четири минути след подновяването на играта Роналдо намери Федерико Киеза и фланговият нападател се разписа.

Проблемите на "Порто" се увеличиха, когато в рамките на две минути Тареми получи два картона и остави тима си с човек по-малко. Девет минути след изгонването на иранеца "Ювентус" стигна до втори гол в 63-ата, отново дело на Киеза.

Този път отлично подаване направи Куадрадо от фланга.

С човек по-малко "Порто" нямаше много сили да противодейства, като се прибра в своята половина и изчакваше шансове. Такъв се откри пред Муса Марега, но звездата на "драконите" не овладя в наказателното поле. "Ювентус" нападаше постоянно, като в края на мача гол на Мората беше отменен, а в добавеното време Куадрадо удари греда.

Срещата влезе в продължения, като първите допълнителни 15 минути не донесоха почти нищо интересно.

Веднага след това обаче и двата тима избухнаха. В 115-ата минута Серджо Оливейра се разписа отново от пряк свободен удар. Той стреля по земя, стената на "Ювентус" се разкъса, Роналдо се обърна с гръб и топката влетя в мрежата, с което "Порто" поведе с 4:3 в общия резултат.

Само две минути по-късно обаче "Ювентус" върна надеждите си с гол на Адриен Рабио с глава.

Дневник