Световният №1 Новак Джокович ще пропусне "Мастърс" турнира в Маями, отлагайки завръщането си на кортовете. Сърбинът, който през февруари триумфира за рекорден девети път на Australian Open, продължава възстановяването си от мускулна травма.

Тя му създаде проблеми на турнира в Мелбърн, но въпреки това Джокович стигна до титлата.

Първоначалният план на Джокович беше да участва в Маями, след което да се включи за друг от "Мастърс" турнирите - този в Монте Карло, а после да участва в надпреварата от АТП 250 в родината му Сърбия. В крайна сметка той прецени да прекара време със семейството си.

"Скъпи фенове, съжалявам, но тази година няма да пътувам до Маями. Прецених да използвам времето, за да го прекарам с моето семейство", каза Джокович.

След спечелването на Australian Open той вече има 18 титли от Големия шлем и изостава на две от Роджър Федерер и Рафаел Надал. Освен това Джоковиз подобри рекорда за най-много седмици като №1, който досега беше притежание на швейцареца.

Турнирът в Маями, който започва на 22 март, ще премине без участието още на Надал и Федерер. Испанецът се възстановява от травма в гърба, докато Федерер отложи завръщането си на корта след две операции на коляното през 2020 г.

Междувременно Александър Зверев и Стефанос Циципас се класираха за финала на турнира от АТП 500 в Акапулко. Германецът победи Доминик Кьопфер с 6:4, 7:6 (5), докато гръцкият тенисист се справи с Лоренцо Мусети (6:1, 6:3), отстранил Григор Димитров.

Дневник