Промяна на спорта и подкрепа на каузата за по-голямо разнообразие - това остава целта на Люис Хамилтън във Формула 1, преди да мисли за осма титла. Световният шампион се готви за началото на сезон 2021, в който може еднолично да излезе пред Михаел Шумахер по брой корони при пилотите.

В навечерието на новия сезон пилотът на "Мерцедес" предпочете да не говори за спечелване на отличието.

"Ако мога да избирам едно нещо ще отговоря, че искам да променя играта, да променя целия спорт. Искам да съм гласът, който да призовава за разнообразие, за равенство между всички", каза Хамилтън пред Sky Sports.

Британецът беше една от движещите сили Формула 1 да подкрепи кампанията Black Lives Matter през миналата година. Той дори създаде комисия на свое име, която обсъжда въпроса с интегрирането на повече специалисти от расови малцинства в моторните спортове.

Хамилтън е №1 по победи във Формула 1, като има 95 дотук. Той призна, че спечелването на титлата за осми път остава голямата му мечта.

"Това би било невероятно. Разбира се, че не съм се отказал да гоня осма титла, но нищо не трябва да се прави на всяка цена", добави той.

Дневник