В рамките на следващата седмица ще завърши ремонтът на участъка от "Тракия" между връзката за магистрала "Марица" и пътен възел "Чирпан" и движението по отсечката ще бъде възстановено. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов, който е на традиционната си обиколка, която се предава на живо в профила му във "Фейсбук. В обиколката, в която не е известно дали той е в качеството си на премиер или на партиен лидер, го придружава зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По традиция Борисов маха на преминаващата строителна техника, здрависва се с работниците и ги разпитва за трудовото им ежедневие.

"След 3-4 дни българските граждани ще карат реално по нова магистрала", обяви Борисов и посочи, че асфалтът, който се полага в участъка, може да издържа натоварване от 12.5 тона на ос. "Мантинели, мрежи, канавки, основа, всичко е ново. Навремето го направиха така, че си оставиха ръцете", добави той като този път изявата му бе изпратена на медиите и като прессъобщение.

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел "Чирпан" по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан - Стара Загора до пътен възел "Чирпан - изток", където ще се връща на автомагистралата, и обратно. Ремонтните дейности на 10-колометровата отсечка до пътен възел "Чирпан - изток" се предвижда да завършат до 17 април.

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ "Тракия". В края на декември приключи обновяването на 12 км от АМ "Тракия" в двете платна, между пътните възли "Белозем" и "Оризово". Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел "Стара Загора", съобщават от Министерския съвет.

Дневник