Рекордьорът по голове в историята на "Манчестър сити" Серхио Агуеро ще напусне клуба след края на сезона, съобщиха "гражданите". Аржентинецът, който кара десетия си сезон в състава, се превърна в символ на успехите на "Сити".

Той има 257 гола в 384 мача за "Сити".

Договорът на 32-годишния Агуеро изтича в края на сезона и той няма да бъде подновен. През последната година нападателят постоянно е измъчван от контузии и играе по-рядко.

Агуеро има четири титли във Висшата лига, една ФА къп и пет пъти триумфира в Купата на Лигата. Той отбеляза победния гол срещу КПР през 2012 г. в драматичния последен мач за сезона. За огромния си принос за "гражданите" Агуеро ще получи и статуя пред стадион "Етихад".

Нападателят ще бъде един от тримата играчи, които ще получат подобна чест заедно с бившите си съотборници Венсан Компани и Давид Силва.

"С ръководството на собствениците и усилията на футболистите ние успяхме да си спечелим място сред великите", каза Агуеро в обръщение. Той благодари на клуба и се описа като тясно свързан с "гражданите".

Преди години нападателят изрази желание да завърши кариерата си в родината си Аржентина, където игра за "Индепендиенте". Интерес към Агуеро има от "Барселона", като се говори, че каталунците искат да го съберат с Лионел Меси.

Дневник