Волейболният национал Цветан Соколов заяви, че българският отбор има големи възможности за развитие. Според него е важно качествата да бъдат показани на полето.

Думите му дойдоха в интервю за "Спорт експрес" преди финалната шестица в Русия.

"Не ми се иска отсега да хвърлям големи приказки и да говоря за медали (за световното първенство догодина). Имаме млад отбор, на който е нужно време. Съвсем спокойно си спечелихме квалификацията за Евро 2021, сега трябва постепенно да продължаваме по план. Имаме големи възможности с този отбор. Но е важно и да го покажем, например в Русия догодина", заяви Соколов.

Диагоналът допълни, че ще остане в "Динамо" (Москва) и догодина. "Първата ни голяма цел са финалите в Москва. В България имаме един израз: "У дома и стените помагат". И се надявам сега да се получи точно това, да се възползваме, че играем на наш терен. Иска ми се да спечеля и първенството на Русия, след като съм го правил в Италия и Турция вече."

Според него е трудно да се определи кое е най-силното първенство. "В Русия се играе изключително силов волейбол. В Италия много се набляга на тактиката, там сме гледали видео преди мачове по три часа. Тук можеш да загубиш даже и от последния в класирането, просто руските отбори са много здрави. Всеки тим може да извади един юнак със сервис със 120 километра в час и тогава каква тактика да ти помогне? Освен това всеки отбор има много ръстов и мощен блок. В Италия е различно. Там обаче скоростта и темпото са по-високи. Тук на преден план е атлетизмът, а там техниката. Аз и на двете места се чувствам комфортно", посочи Соколов.

Дневник