ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и БСП, каза днес лидерът на партията Мустафа Карадайъ на пресконференция. Движението би подкрепило кабинет на новите партии в парламента, ако той има ясни цели, но дори и в този случай, няма да влезе в него. Сред целите можели да бъдат план за справяне с епидемията от COVID-19, както и такива от Европейския план за възстановяване и устойчивост.


"Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се! Мутри, вън!" и ДПС биха имали 122 депутати или с един повече от нужните, за да бъде одобрено евентуално правителство. "Ако новите партии в парламента не успеят да направят кабинет, ДПС е готово за предсрочни избори", допълни Карадайъ.

ДПС постигна много добър резултат на тези избори, като е единствената партия от последно народно събрание която увеличи своя резултат. Това е мнението на Централното оперативно бюро на движението. "За разлика от ГЕРБ и БСП, загубили 20 и съответно 27 депутата, ДПС ги увеличава с 4", каза лидерът на партията Мустафа Карадйъ. Той допълни, че с гласуването си българите са показали желание за промяна.

Дневник