Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп открои липсата на фенове като основната причина за слабата форма на тима му като домакин във Висшата лига. Червените, които през миналия сезон спечелиха титлата, изпитват големи затруднения и в момента са едва седми в таблицата.

До декември "Ливърпул" беше в серия от 68 мача без загуба на своя стадион "Анфийлд". В момента мърсисайдци са с шест поражения поред и общо осем двубоя без успех.

"Една от основните причини за нашата лоша серия е, че не можем да разчитаме на феновете си на "Анфийлд". В това няма съмнение", каза Клоп на пресконференция и добави, че и други отбори имат подобен проблем.

Германецът призна, че тимът му не играе добре понякога, но не всички загуби са поради тази причина.

"В момента сме в лоша серия от четири загуби. А, дори са шест, това е доста. Трябва да променим нещо, но това не става само с тренировки, а може би и с промяна в мисленето. Дълго време много хора не можеха да обяснят защо сме толкова силни вкъщи", каза още Клоп.

В мач от 31-ия кръг в шампионата "Ливърпул" среща "Астън Вила" и ще опита да спре негативната си серия. През седмицата тимът загуби в Шампионската лига, а освен това Клоп трябва да се справя и със спад във формата на ключови игра.

Дневник