Два леки автомобила се блъснаха на пътя Шумен-Разград преди село Струйно. Няколко души са откарани в болница, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Катастрофата станала малко след 12,30 часа днес. Челно се ударили Дачия Сандеро с варненска регистрация, която се движила в посока към Шумен, и лек автомобил Мерцедес с разградска регистрация, който се движил към Разград.

Към мястото на инцидента били насочени екипи на спешна помощ, полиция и пожарна. Водачите на двата автомобила и пътниците в Мерцедеса били откарани за преглед в МБАЛ-Шумен.

“Причините за възникване на произшествието се изясняват. Екип на пътна полиция регулира движението. Молим водачите да управляват в участъка с повишено внимание и да спазват ограниченията на скоростта”, заявиха от полицията.

По-късно от полицията съобщиха, че по първоначални данни водачът на Мерцедеса е навлязъл в лентата за насрещно движение.

В Мерцедеса, освен шофьорът, който е на 32 години, са пътували дете на 7 години, две жени на 30 и 32 г. и мъж на 36 г.

Водачът на автомобила и детето са без травматични увреждания,  30-годишната жена е с охлузни рани.

Останалите пътници в Мерцедеса - 36-годишен мъж и 32-годишна жена от село Вазово са откарани и настанени за лечение в шуменската болница. Мъжът е с фрактура на тазова кост, фрактури на девето ребро вдясно и шиен прешлен, а жената с травма в корема.

Водачът на Дачията - 26-годишна жена е с комоцио и фрактура на кост на десен глезен. Настанена е в отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ-Шумен

ШУМ.БГ