ПСЖ детронира европейския шмапион "Байерн" (Мюнхен), отстранявайки го в четвъртфиналите на Шампионската лига. Баварците успяха да спечелят в Париж с 1:0, но напускат надпреварата при общ резултат 3:3 заради по-малко голове на чужд терен.

Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара единственото попадение на "Парк де пренс" в 26-ата минута.

Двубоят беше белязан от много зрелищни моменти, две греди за ПСЖ, няколко пропуска, както и прекрасени намеси от стража на домакините Кейлор Навас, с което той позволи на тима си да продължи в турнира. За втора поредна година парижани стигат до полуфиналите.

Двата тима отправиха общо 25 удара и изпълниха 13 корнера, като само добрите намеси на Навас и Мануел Нойер не позволиха да има повече голове.

Подобно и на първата среща "Байерн" опита да пресира парижани още в тяхната половина, но това отвори пространства в отбраната на германския състав. В третата минута от това се възползва Мбапе, но ударът му беше неточен.

Последваха добри минути за баварците, които два пъти успяха да поставят под напрежение френската отбрана. Лирой Сане и Джошуа Кимих отправиха опасни удари, след като ПСЖ сгреши при изнасянето на топката. И двата изстрела обаче преминаха край целта.

След средата на първата част ПСЖ можеше да открие резултата и да направи решителна крачка към полуфинал. В 34-ата минута Мануел Нойер трябваше да прави важно спасяване срещу Неймар.


Именно звездата на ПСЖ попадна в центъра на събитията, удряйки две греди за две минути. В 38-ата и 39-ата минута изстрели на Неймар първо срещнаха гредата, а след това и левия страничен стълб на Нойер.

Пет минути преди края на първата част "Байерн" също получи отличен шанс и се възползва.

Кейлор Навас отрази опасен удар, но топката попадна в Чупо-Мотинг, който се разписа с глава, подобно и на първата среща между двата тима.

В 44-ата минута Алаба можеше да удвои аванса на гостите, но Навас направи ефектно спасявне с една ръка, вадейки топката в корнер.
 

През втората част "Байерн" продължи да има по-голямо притежание на топката, но дълго време дори не успяваше да достигне до опасно положение пред Навас. Едва в 62-ата минута Томас Мюлер изскочи на добра позиция преди вратарят на парижани да спаси.

ПСЖ имаше няколко възможности на контраатака, а при едно в 79-ата минута Мбапе се разписа. Голът на нападателя обаче беше отменен заради засада.

Последваха много силни минути за баварците. Те обсадиха френската врата и достигнаха до няколко опасности, но всички удари бяха или блокирани от защитата, или спасени от Навас.

Към полуфиналите продължава и "Челси". Английският тим загуби от "Порто" с 0:1, но с общ резултат 2:1 стига до фазата на четирите най-добри. Единственият гол в мача вкара Меди Тареми в добавеното време.

Дневник