Ако сте над 40 г. и изпитвате затруднения при четене и фокусиране на близко разстояние, то трябва да знаете, че това е напълно нормално и се нарича „пресбиопия“. Хубавото е, че този проблем има практично решение - прогресивни очила, удобство за динамичното ежедневие.

Какво представляват прогресивните очила?

Най-общо казано, те дават възможност на човек да вижда с един чифт очила на близко, средно и далечно разстояние, без да се налага да се сменят няколко чифта очила. Това се случва, благодарение на различните зони на лещата, между които има плавен преход. Този вид технология и дизайн позволява на човек да вижда без проблем с едни и същи очила, докато чете книга, работи на компютър или шофира. В зависимост от ежедневието ви и естеството на вашата професия, се предлагат с различни зрителни полета, за максимален комфорт и ясно зрение.

Какво е разликата между прогресивни, бифокални и офис съкла?

Прогресивните стъкла имат голямо преимущество пред другите видове лещи. Бифокалите лещи имат само две, ясно дефинирани зони за гледане наблизо и надалеч, разделени с видима линия по повърхността на стъклото. Долната част обикновено е за корекции при гледане наблизо, а горната част – при гледане надалеч, като средната дистанция липсва. При офис стъклата също има две зони, но те са само за близко и средно разтояние, без видим сегмент, но няма зона за далече. Прогресивите се характеризират с това,че имат средна зона (за компютърно разтояние) и нямат видим сегмет. Визуално по нищо не се различават от еднофокусните стъкла, което допринася за по-добър естетичски вид.

Къде в Шумен могат да се поръчат качествени прогресивни очила?

Оптики “Солеооптик” са специалисти в направата на прогресивни очила. Те предлагат разнообразие от качествени прогресиви на водещи производители.

Можете да се възползвате от специални намаления, отстъпки и промоционални пакети. Оптики “Солеооптик” са официални представители на водещи производители и предлагат преференциални цени. Прогресивните стъкла осигуряват отличен зрителен комфорт, без прекъсване и плавно преминаване през оптичните зони. Използвайки иновативни технологии, адаптирането към този вид стъкла е изключително лесно, независимо дали досега сте носили прогресивни стъкла или не. Адаптацията е индивидуална и обикновено отнема няколко дни, при постоянно носене.

Още едно от предимствата на оптики “Солеооптик” е иновативният апарат, с който се измерват индивидуалните параметри на всеки клиент и съвремената френска техниката с която се изработват прогресивните стъкла.

Оптиците на “Солеооптик” ще ви помогнат освен при избора на вида прогресивни стъкла и за най–подходящата рамка, която да отговаря на вашите изисквания и индивидуалност. Там ще намерите огромно разнообразие от видове рамки и оптични продукти.

Оптиката разполага с очен кабинет, в който се извършват очни прегледи всеки ден. Запазете своя час за преглед.

 

оптика „Солеооптик“ - център

адрес 1: гр. Шумен, ул. „Цар Петър“ 1А

(зад кафе - магазин „Камина“)

тел: 054/885395; 0877807955;

 

оптика „Солеооптик” - ст. поликлиника

адрес 2: гр. Шумен, ул. ”Цар Освободител” 131

(между ОББ и стара поликлиника)

тел. 0879598489

 

*Рекламна публикация