Двама мъже са задържани в полицейските управления в Шумен и Нови пазар, след като при проверки е установено, че шофират след употреба на алкохол. Тестовете с дрегер и при двамата показали над 2 промила, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Тази нощ около 01:50 часа екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 38-годишен мъж от Шумен. Водачът бил изпробван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 2,21 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

През вчерашния ден с алкохол е установен да шофира мъж от село Енево. Проверката била извършена малко след 18:30 часа на 10 ноември по време на полицейска операция по безопасност на движението. На ул. “Александър Стамболийски“ бил спрян водач на лек автомобил Фиат с шуменска регистрация. Зад волана, във видимо нетрезво състояние бил 53-годишен мъж. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,66 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

По случаите са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ