Отборът на „Шумен“ загуби с 16:39 (8:19) при гостуването си на шампиона „Свиленград“. Срещата бе от 6-ия кръг на А хандбалната група при жените.

Домакините от Свиленград изиграха поредния си силен мач и не оставиха съмнение, че ще се борят да спечелят и тази година титлата в първенството. Шампионките поведоха с убедителна преднина още до 10-ата минута на срещата. Шуменските момичета нямаха ден в стрелбата и така на полувремето аванса на „Свиленград“ бе достатъчен, за да спечели мача – 19:8.

И през второто полувреме отборът на „Шумен“ не успя да намери точната си стрелба. Шуменки успяха да вкарат деветия си гол в мача едва в 43-ата минута, а дотогава „Свиленград“ бе отбелязал още 9 попадения и разликата в головете набъбна до 20 и бе непосилно за шуменския отбор да я стопи до края на мача.

За съжаление вече трета седмица отборът на „Шумен“ няма къде да проведе тренировки в зала. Спортен комплекс „Плиска“ е все още в ремонт, а „Арена Шумен“ е заета заради изборите и това оказа влияние на играта на отбора.

В срещата срещу „Свиленград“ най-много голове за „Шумен“ отбеляза Димка Предьова – 4. По 3 попадения добавиха Натали Христова и Гергана Евтимова. Хрисияна Лазарова и Габриела Христова се разписаха по два пъти, а по 1 гол вкараха Тюркян Хсанова и Анастасия Спасич.

В следващия кръг на шуменки предстои още една трудно гостуване. То ще е срещу „Етър“ във Велико Търново.

ШУМ.БГ