С различни инициативи ОДМВР-Шумен отбеляза днес Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

Тематични беседи и открити уроци по пътна безопасност се проведоха в детска градина „Дружба“ и  ЦДГ „Златна рибка“ в Шумен. Викторина с деца имаше и в каспичанското читалище“ Пробуда“, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В  ДГ “Златната рибка“  полицаи припомниха на децата основните правила при управление на велосипеди и тротинетки. Децата показаха много добри знания, но униформените не пропуснаха да им напомнят да се возят винаги на задната седалка на автомобилите, на столче и задължително с предпазен колан.

Открит урок по правилно и безопасно пресичане под мотото „Да пазим живота на децата на пътя“ се проведе в ДГ “Дружба“. Пред директора на ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов децата показаха това, което са научили по безопасност на движението.

На интерактивната детска площадка с пътни знаци и маркировка малчуганите не изпитаха затруднение при решаване на поставени задачи при пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища. С инспектори от пътна полиция разиграха реална ситуация за пресичане на уличното платно извън детското заведение.

Полицейски служители на РУ-Нови пазар участваха в среща-дискусия и викторина на тема „На пътя животът е с предимство“. Инициативата, организирана от община Каспичан и  ЦПЛР-ЦРД се проведен в НЧ “Пробуда“ в Каспичан, а целта е да се формират отговорно поведение и култура на безопасно движение по пътищата.

ШУМ.БГ