Служители на ВиК – Шумен излязоха днес на протест пред административната сграда на дружеството. Основното им искане е да не се извършва смяна на управителя на дружеството и начело да остане Жанета Панайотова.

Припомняме, че вчера новоизбраният от „Българския ВиК холдинг“ управител на ВиК – Шумен Емил Томов бе вписан в Търговския регистър и днес дойде на работното си място.

Според протестиращите Жанета Панайотова е направила всичко, за да създаде добри условия за работа. Тя познава най-добре проблемите на дружеството и на водоснабдяването на Шумен и областта и трябва да остане на поста си.

Жанета Панайотова слезе при протестиращите и поиска от тях да не саботират работата в дружеството.

„Страшно съм горда с това, което направихме с вас. Не искам по никакъв повод да саботираме работата, пък било то и за три дни. Убедена съм, че истината в този свят трябва да възтържествува. Когато дойдох тук това бе работа като за всеки друг, но след това започнахме този голям и важен проект за Шумен. Този проект е важен за Шумен, защото и аз съм шуменка и искам във всеки дом да има вода. Това не е слово, това са моите думи. Не допускайте този проект да бъде саботиран. Оставете емоцията и си следвайте работата“. Ако ние не крепим този проект, то той няма как да стане. Факт е, че зад нас са 9 от 10-те общини и това не е партийна задача. Аз не съм партийно назначение“, каза пред служтелите Жанета Панайотова, които започнаха да скандират името й.

Служителите смятат, че Емил Томов не познава проблемите във ВиК сектора в Шумен и по-скоро ще затрудни работата им, отколкото да им помага. Протестиращите поискаха Емил Томов също да слезе при тях, но когато това не се случи, те влязоха в сградата и се качиха в кабинета му, като му обясниха искането си Панайотова да остане.

Томов обясни, че ще направи ревизия на ВиК дружеството в Шумен и иска да помогне на предприятието да постигне по-добри финансови резултати. „С г-жа Панайотова проведохме разговор, запозна ме с проблемите, с предстоящите неща. Разбирам, че хората харесват г-жа Панайотова, но ще направим всичко възможно ситуацията да е спокойна и хората да са спокойни и да се върнат на работа“, каза пред журналисти Емил Томов.

По думите му точно заради сложните проблеми във ВиК сектора в Шумен са се обърнали към него, за да помогне на дружеството. „Не съм бил единствения кандидат. Човекът, който се обърна към мен не се занимава с политика и е от Шумен. Няма да му назова името, но той  ме попита дали бих могъл да поема таи длъжност и да помогна на дружеството, защото е чул добри неща за работата ми“, каза още Томов.

Новият управител на ВиК – Шумен допълни, че ще заема поста до провеждането на конкурс.

Малко преди 10,00 часа служителите на ВиК – Шумен прекратиха протеста си и се върнаха на работните си места.

ШУМ.БГ