Отборът на „Волов“ направи обрат и взе победата с 3:2 срещу „Ботев“ Нови пазар в среща от 1-ия кръг на зоналната фаза в турнира за купата на Аматьорската футболна лига (АФЛ).

Двубоят се игра на стадион „Панайот Волов“ пред малцина зрители, а домакините от Шумен губеха с 1:2 след първата част, но стигнаха до победа с по-добра игра през второто полувреме.

Двубоят започна с натиск от страна на тима от Нови пазар. По-опитните футболисти в състава на „Ботев“ натикаха шуменци в собственото им поле и застрашиха вратата им на няколко пъти, преди да отбележат първия си гол. Той падна в 23-ата минута от дузпа. Точен от бялата точка бе капитанът Димитър Димитров. В 34-ата минута „Ботев“ удвои преднината си. Димитър Игнатовски изненада с далечен удар вратаря на „Волов“ и вкара втория гол за отбора от Нови пазар.

Съставът на „Волов“ бързо успя да върне един гол и да намали изоставането си. В 36-ата минута Ивелин Василев отправи удар с глава и намали за 1:2, при който резултат завърши и първата част.

„Волов“ започна с по-нападателно второто полувреме и овладя играта в средата на терена. Към средата на втората част футболистите на „Ботев“ изгубиха голяма част от бързината си и разчитаха на по-статична игра и на опита си, за да изненадат шуменци. Домакините пък се възползваха от това и натиснаха „Ботев“ в половината му. Така в 72-ата минута с изстрел от далечно разстояние Радослав Ковачев вкара топката в мрежата на гостите и изравни резултата – 2:2.

В следващите минути „Волов“ пропусна да си осигури категорична победа. На два пъти Божидар Миленов и един път Ивелин Василев имаха шанс да вкарат нов гол, но ударите им не уцелиха рамката на вратата на „Ботев“. В 81-ата минута натискът на домакините даде резултат. След центриране от ъглов удар Боян Димов намери топката и вкара за 3:2.

До края на мача играта бе доста напрегната, като съставът на „Ботев“ имаше възможност да стигне до равенство и да вкара мача в дузпи(по регламент в този турнир при аматьорите при равенство не се играят продължения, а се изпълняват дузпи, за да се определи победителят), но без успех.

ШУМ.БГ